2016 Yılı ABD Teknik Gezi Programı Başvuruları

A.B.D. Teknik Gezi Programı Başvuruları Başladı

Başvuru: Uluslararası İlişkiler Ofisi
Son Başvuru Tarihi
: 10 Mart 2016 tarihine kadar uzatılmıştır.
Başvuru Formu: 2016 Teknik Gezi Başvuru Formu
Çankırı Karatekin Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından her yıl düzenlenen ABD Teknik Gezi Programı 2016 dönemi başvuruları başlamıştır. Teknik Gezi kapsamında Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık iki hafta süresince ziyaret edilecek yerler arasında New York, Washington D.C., Harrisburg, Philadelphia, Bethlehem ve Atlantic City bulunmaktadır. 2016 yılı 09 Temmuz – 23 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan teknik gezi için son başvuru tarihi 01 Mart 2016'dır. Başvurularınızı Uluslararası İlişkiler Ofisine yapabilirsiniz. Teknik Gezi kapsamında başvuru yapacak öğrencilerin yaklaşık masrafları gidiş-dönüş uçak bileti için 700 ABD Doları ve diğer ücretler (Vize Ücreti, Sigorta, Yeme-İçme ve Konaklama) içinse 1300 ABD Doları olarak öngörülmektedir. Amerikan eğitim sistemini tanımak, Amerikan tarihini ve kültürünü yerinde görmek, sosyal ve kültürel etkileşimde bulunmak amacıyla Lehigh Üniversitesi, Harrisburg ve Northampton Community College arasındaki öğrenci değişim programı kapsamında Temmuz 2016 tarihinde ABD'ye teknik bir gezi düzenlenecektir. Üniversitemizden bir grup öğrenci iki haftalığına ABD'de bulunan anlaşmalı eğitim kurumlarını ve çevre illeri ziyaret edecek ve bölümlerine göre derslere katılacaklardır.

Notlar:
1. Geziye yalnızca üniversitemiz önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvuru yapabilir.
2. Katılımcılar, tüm gezi programına uymayı kabul ederler.
3. 2000 ABD Doları gezi ücretine vize başvuru, seyahat sigortası, uçak bileti, konaklama, yemek ücretleri dahildir. Pasaport ve Türkiye içi ulaşım masrafları katılımcalara ait olup ücrete dahil değildir.
4. Vize reddi halinde, vize başvuru ücretlerinin iadesi yapılmamaktadır.
5. Planlanan gezi tarihleri kesin değildir ve gerekli görülmesi halinde değiştirilebilecektir.

Duyuru Tarihi: 02.03.2016
Etiketler :